Novoletna Bratislava s KPŠ-jem

BRATISLAVA – mesto pozitivne energije, lepih nasmehov in nočnega življenja.

Po Napoleonu, Mariji Tereziji, Kralju Matjažu in Mozartu je čas, da BRATISLAVO obiščeš tudi ti, zato se nam pridruži na najbolj norem silvestrovanju 2020!

PROGRAM:

30. 12. 2019 / PONEDELJEK
V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili iz Murske Sobote. Sledi vožnja po Madžarski do Madžarsko-Slovaške meje, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Po prihodu v slovaško prestolnico bo sledil ogled glavnih mestnih znamenitosti. V mesto se bomo podali skozi Mihaelova vrata in se ustavili pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem od svojih prvih koncertov. Pot nas bo vodila mimo sedeža Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica, ter palače rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogost gost Beethoven. Ogledali si bomo tudi Martinovo katedralo, v kateri so kronali Marijo Terezijo, ter se podali proti glavnemu trgu, kjer boste lahko okušali številne dobrote. Nato boste imeli čas zase, tako da boste lahko skočili na bratislavski grad, se povzpeli na stolp UFO, kjer na vrhu stoji čisto pravi NLP, ali pa naredili selfi z maskotama mesta, Čumilu in Nazyju.

Popoldan sledi namestitev v hotelu in priprava na ekskluzivni veliki spoznavni žur – »Vseslovenski Welcome Party Bratislava Novo leto 2020.«

31. 12. 2019 / TOREK
Po zajtrku se bomo odpravili proti pokrajini Malih Karpatov, ki je znana predvsem po vinorodni pokrajini in okusnih vinih. Spustili se bomo v eno izmed vinskih kleti, kjer nam bodo predstavili zgodovino in značilnosti slovaških vin. Zaključili pa bomo, kot se to za vinske oglede spodobi, s pokušino več izvrstnih slovaških vin.

Popoldan sledijo priprave na najdaljšo noč v letu, ki jo lahko preživite na ulicah Bratislave, kjer bo raznovrstno dogajanje. Lahko pa silvestrujete tudi v enem od najboljših bratislavskih klubov na zabavi »Crazy Partyslava Odklop Novo leto 2020« (dodatna ponudba).

1. 1. 2020 / SREDA
Po zajtrku bomo imeli možnost izleta do izliva reke Morave v Donavo (doplačilo), kjer na skalah ležijo ostanki nekoč nepremagljive graščine Devin. Slišali bomo legendo o deviškem stolpu in poskrbeli za nepozabno skupinsko fotografijo. Povzpeli se bomo tudi na vrh mostu SNP, kjer se nahaja eden najelegantnejših lokalov s fantastičnim panoramskim pogledom na prestolnico. Privoščili si bomo še poslovilni kozarček in krenili na pot proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

BIVANJE: HOTEL NIVY 3***
Nastanjeni bomo v kakovostnem hotelu v bližini središča mesta, ki ima kakovostno opremljene sobe z vsem, kar potrebujete za brezskrbno silvestrovanje. Na voljo so dobro opremljene prostorne in čiste dvoposteljne sobe. Vsaka soba ima lasten tuš/kopalnico, WC, telefon, TV, mini-bar in brezžični internet. V ponudbo je vključen tudi bogat samopostrežen zajtrk.

CENA:
- polnopravni člani KPŠ: 110 €
- nepolnopravni člani KPŠ in nečlani: 130 €

PONUDBA VKLJUČUJE:
- 2 x nočitev z bogatim samopostrežnim zajtrkom,
- avtobusni prevoz,
- organizacijo potovanja,
- turistično spremljanje/vodenje izleta,
- prednovoletno zabavo (30. 12. 2019),
- peš ogled glavnih mestnih znamenitosti,
- vzpon na stolp UFO,
- izlet v Male Krpate z vinsko degustacijo,
- osnovno nezgodno zavarovanje,
- prijavnino,
- turistično takso.

Dodatna ponudba:
- silvestrovanje v klubu – 15 € (ob prijavi), 20 € na samem izletu (do zapolnitve mest),
- voden ogled gradu Devin – 10 €.

PRIJAVE IN PLAČILO:
Prijave so možne do 27. decembra 2019 oziroma do zapolnitve mest v pisarni Kluba prekmurskih študentov ali na Pomurskem študentskem servisu v času uradnih ur. Ob prijavi je potrebno poravnati tudi celoten znesek.

Preostanek je potrebno poravnati najkasneje do 27. decembra. Po prijavi odpoved več ni možna. Število mest je omejeno, zato pohitite!

Vse dodatne informacije dobite na telefonski številki 041 331 016 in na elektronskem naslovu anja.zadravec@kps.si

pisarna kluba
Zvezna ulica 10,
9000 Murska Sobota

info@kps.si
040 475 459