Klub prekmurskih študentov ne odobrava početja Zveze ŠKIS

Murska Sobota, 7. 5. 2019 - Klub prekmurskih študentov se je v soboto, 20. 4. 2019, sestal v prostorih Pisarne na izredni seji s študentskimi klubi vzhodne Slovenije (Zveze ŠKVS). Vodstvo študentskih klubov je razpravljalo o odmevnem dogodku Škisove tržnice 2018, ki je vzbudilo nezaupanje v samo delovanje Zveze ŠKIS in v vodstvo Škisove tržnice. Odločili smo se, da se Škisove tržnice 2019 NE udeležimo.

Škisova tržnica je eden izmed največjih študentskih dogodkov, ki vsako leto v prestolnico pripelje na tisoče študentov. Je dogodek, ki zahteva veliko časa za organizacijo, brezhiben projektni načrt, usposobljene ljudi za delo in pošteno vodstvo, da projekt pripelje do konca. Naštete komponente so na Škisovi tržnici 2018 popolnoma zatajile. Lanskoletno izginotje 70.000 evrov je v naših očeh nedopustno in smo skrajno razočarani, da je Zveza ŠKIS skušala to dejanje prikriti.

Študentski klubi se mesečno soočamo z obtožbami, da zapravljamo državni denar, prirejamo samo pivske zabave, tu in tam tudi, da denar spravljamo v lastne denarnice. Vsaka takšna in podobna govorica nas zaboli, saj se v Klubu prekmurskih študentov zavedamo, da letno pripravimo več kot 40 dogodkov, ki so predvsem izobraževalne, dobrodelne, mednarodne, športne in kulturne narave. In od teh štiridesetih projektov organiziramo največ dva dogodka letno, katerih namen je izključno samo zabava. Ob takšnem številu projektov si nikakor ne moremo dovoliti, da bi denar zapravili za karkoli drugega, kakor za naše člane in simpatizerje društva KPŠ.

S preteklim delovanjem Zveze, ki naj bi povezovala vse študentske klube v Sloveniji, je sedaj ves naš trud zaman. Takšni dogodki namreč povzročajo nezaupanje v naša dejanja in krhajo ugled delovanja vseh študentskih klubov v Sloveniji. Tako kot vsa društva, podjetja ali organizacije, imamo tudi študentski klubi svoje vrednote v katere verjamemo in se po njih ravnamo. Tokrat se naše niso skladale z vrednotami Zveze ŠKIS, ki nam je krajo denarja prikrila in dovolila, da se je to zgodilo. Razočarani smo nad dejstvom, da je vodstvo Škisove tržnice 2019 ostalo enako kot lani, da ni bilo ustreznih sankcij in pa prevzema odgovornosti v vodstvu Zveze ŠKIS, ki je vseskozi vedelo za ta dogodek. Zaradi teh in še veliko ostalih argumentov smo se na seji, ki je potekala 20. 4. 2019 v prostorih Pisarne, skupaj z ostalimi študentskimi klubi vzhodne Slovenije odločili, da se ne udeležimo Škisove tržnice 2019.


Upravni odbor Kluba prekmurskih študentov

pisarna kluba
Zvezna ulica 10,
9000 Murska Sobota

info@kps.si
051 681 408