Bujta repa

Bujta repa je tradicionalna prireditev Kluba prekmurskih študentov, ki vsako leto poteka v Ljubljani. Ob dobri zabavi, glasbi in kulinariki združi prekmurske študentke in študente in tiste, ki so to včasih bili, prisotni pa so tudi politiki, gospodarstveniki in ostali gostje iz slovenskega javnega življenja. Prireditve se vsako leto udeleži tudi veliko število študentov iz drugih regij, saj prav Bujta repa slovi kot ena najboljših študentskih zabav v Ljubljani, ki jo obišče več kot 1.000 ljudi.

Zaščitni znak prireditve je seveda odlična bujta repa s kolinami. Tako se vsaka Bujta repa prične s svečano večerjo z repo in prekmursko gibanico. Dogajanje se nadaljuje s popularnimi glasbenimi skupinami.

Zgodovina projekta

Bujta repa je bila prvič organizirana leta 1957 v študentskem naselju v Rožni dolini. Takrat je prireditev obiskalo okrog osemdeset študentov, organizatorji pa so repo skuhali sami. V letih, ki so sledila, je prireditev potekala na različnih lokacijah v Ljubljani. Sedaj poteka v Festivalni dvorani.

Bujta repa Bujta repa
pisarna kluba
Zvezna ulica 10,
9000 Murska Sobota

info@kps.si
040 475 459