Vabimo vas na KPŠ-jevo krvodajalsko akcijo

S krvodajalstvom označujemo eno izmed najvišjih možnih oblik prostovoljne pomoči do sočloveka in po vseh definicijah le-ta bodri pri darovalcih obilo karitativnosti in altruizma.

Ker se pri Klubu prekmurskih študentov dobro zavedamo njene pomembnosti, tudi letos organiziramo krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v ponedeljek, 23. 9. 2019, med 7. in 11. uro na Oddeleku za transfuzijsko medicino v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Krvodajalstvo velja za eno najvišji možnih oblik prostovoljne pomoči, saj v Sloveniji po statističnih podatkih na vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri. Da bi omogočili zadostne zaloge te življenjsko pomembne tekočine, potrebujemo dnevno 350 krvodajalcev, kar v letnem merilu znese približno 100.000 darovalcev.

Da bi zadostili tem potrebam, se zahteva veliko volje in pripravljenosti s strani oseb, ki so voljne darovati kri.

Klub prekmurskih študentov te tako vljudno vabi, da se nam v ponedeljek, 23. septembra, pridružiš in postaneš ena izmed oseb, ki pripomore k reševanju življenj. Ne pozabimo – vsaka kaplja šteje!

Tam, kjer ni prostora za sebičnost in kjer nastopijo dejavniki prostovoljstva, namreč začnemo postajati plemenite osebnosti.

pisarna kluba
Zvezna ulica 10,
9000 Murska Sobota

info@kps.si
051 681 408