Prekmurska gibanica

Prekmurska gibanica je tradicionalna prireditev, ki jo klub prireja vsako leto v Mariboru. Namen prireditve je druženje prekmurskih študentov, v zadnjih letih pa jo obišče tudi vse več študentov iz ostalih regij. Velja za zabavo, ki je študenti preprosto ne smejo zamuditi. Poleg dobre glasbe, zabave in akcijskih cen pijač gostom ponudimo tudi pravo domačo prekmursko gibanico.

Zgodovina Prekmurske gibanice

Prekmurska gibanica je prireditev Kluba prekmurskih študentov, ki ima že dolgoletno tradicijo. Zasnova in ideja prireditve sta nastali z željo, da imajo prekmurski študenti enkrat na leto tudi v štajerski prestolnici svoj »tradicionalni praznik«. Tako se je leta 1996 prvič zgodila Prekmurska gibanica. Namen prireditve je druženje prekmurskih študentov, v zadnjih letih pa jo obišče tudi vse več študentov iz ostalih regij. Na Prekmurski gibanici se vsako leto zbere več kot 1.000 mladih. Prireditev ima tudi svoje tradicionalno prizorišče, in sicer v klubu ŠTUK.

Kot se za ime prireditve spodobi, na Prekmurski gibanici med obiskovalci brezplačno delimo tudi pravo domačo gibanico, pripravljeno po licenci z geografskim poreklom, vzdušje pa stopnjujemo z izbiro dobre glasbe domačih glasbenih skupin, vsako leto pa omogočimo tudi nastop še neuveljavljenim glasbenim skupinam in jim tako pomagamo do večje razpoznavnosti.

Prekmurska gibanica se je na začetku dogajala v spomladanskih mesecih, vendar smo jo prestavili v praznični čas veselega decembra, ko so tudi študenti manj študijsko obremenjeni.

pisarna kluba
Zvezna ulica 10,
9000 Murska Sobota

info@kps.si
040 475 459