Spet je tu KUL-tura!

Klub prekmurskih študentov tudi letos za vas pripravlja kulturno razvajanje. KUL-tura! je projekt, ki skuša mladim približati različne plati kulture, razširiti obzorja in jih obenem tudi zabavati. Vabimo vse mlade in mlade po srcu na še eno zabavno, poučno in glasbeno obarvano KUL-turo! Letošnji kulturni redosled najdete v prilogi.

V dopoldanskih urah bo Pomurski muzej Murska Sobota vsem študentom, ki bodo status izkazali s študentsko izkaznico, omogočil sprehod po zgodovini Pomurja in Slovenije. V skladu z zgodovinsko obarvanostjo letošnje KUL-ture! se boste lahko poučili o dogajanju v dvajsetih letih prejšnjega stoletja na naših tleh.

S številnimi ugodnostmi za študente nas je tudi letos razveselila Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota. Vsem obiskovalcem, ki imajo status študenta in ta dan OSEBNO pridejo v knjižnico, spregledajo zamudnino, nastalo ob vrnitvi knjig ta dan, kakor tudi dolg, ki ga imajo od prej (v primeru, da vse gradivo, za katero jih bremenijo, tudi vrnejo). Prav tako vsem študentom, ki jim je potekla članarina oz. dolgujejo neplačano članarino, ta dolg brišejo (ob predložitvi veljavne študentske izkaznice za to študijsko leto). Študentje, ki še niso vpisani v knjižnico, se na ta dan lahko vpišejo brezplačno (aktivno članstvo bo veljalo eno leto, naslednje leto novembra pa ga podaljšajo pod splošnimi pogoji, ki veljajo za posamezne kategorije članstva).

Za letošnje KUL-turno popotovanje smo v Klubu prekmurskih študentov navdih iskali in našli v preteklosti, natančneje v zlatih dvajsetih letih prejšnjega stoletja. 

KUL-turo! bomo otvorili v čisto pravem dekadentnem stilu dvajsetih let, nazdravili bomo namreč z odličnimi peninami Jeruzalem Ormož in izvedeli vse o tej glamurozni peneči pijači. Če ste bili do zdaj prepričani, da ob novem letu pijete šampanjec, boste kmalu izvedeli, da se ne bi mogli bolj motiti.

Potopis nas bo letos vodil v deželo filmskih zvezd, čarlstona in Jaya Gatsbyja, v Združene države Amerike. V svet blišča nas bo popeljal mladi Lendavčan, ki je potoval po Floridi in Kaliforniji. 

Drzna dvajseta pa ne bi bila popolna brez velikih zabav, bleščavega džeza in seveda svinga! Ta drzen ples je namreč ena pomembnejših značilnosti divjih dvajsetih. Spretni plesalci, združeni pod imenom The SwingBrats, nam bodo najprej nekaj malega povedali o nastanku zvrsti, nato pa seveda tudi zaplesali. To je priložnost za vse, da osvojite prve plesne korake in se zavrtite v čisto pravem slogu dvajsetih.

Za veliki zaključek pa sledi nastop Sobočanke Alme Merklin, ki zadnje čase navdušuje s svojim poklonom dvajsetim, ki se še posebej kaže v njenem najnovejšem albumu Almanah. S svojim prikupnim retroglasbenim naborom bo poskrbela, da se bomo skupaj preselili nekaj desetletij nazaj in se znašli na čisto pravi zabavi. Kdo ve, mogoče se nam bo pridružil celo sam gospod Gatsby. 

Ker je namen KUL-ture! vsestransko kulturno razvajanje, bomo poskrbeli tudi za vaše okušalne brbončice. Obiskovalce bo s SLADKIMI PRIBOLJŠKI razvajala Marina, slaščičarska mojstrica, ki se raje skriva za imenom svoje blagovne znamke Sweets to GO.

V sklopu dogodka si bo trideset najhitrejših študentov – polnopravnih članov KPŠ – lahko zagotovilo 10 SUBVENCIJE pri nakupu enega ABONMAJA v SNG Maribor ali pri nakupu abonmaja v katerikoli ljubljanski kulturni instituciji. 

Udeležba na dogodku je seveda BREZPLAČNA!

Se vidimo 21. oktobra v Kavarni Dvorec Rakičan!